Pizzatötteröt
Valmistus
Valmistusaineet
4 tötteröä
- 10 g tuorehiivaa
- 0.65 ml kädenlämpöistä vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- Ripaus sokeria
- 1.65 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- Tötteröiden kuorrutukseen
- 1 rkl öljyä
- 50 g raastettua parmesaania
- Haluamiasi täytteitä (esim. tomaattia, kinkkua, burrata-juustoa, salaattia)
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
12 minuuttiaTekeytymisaika
40 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Mittaa Junior Vatkauskulho 3 l 4 rkl kylmää ja 1 rkl kiehuvaa vettä. Liota hiiva veteen ja sekoita joukkoon oliiviöljy, sokeri ja suola.
-
Lisää jauhot ja sekoita Sekoituskauhalla, kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin (lisää tarvittaessa jauhoja). Vaivaa taikinaa käsin hetken aikaa.
-
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 30 min.
-
Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä uuni 190 asteeseen.
-
Vaivaa taikinaa uudelleen ja kauli se Yleiskaulimella noin 10x25 cm kokoiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi.
-
Leikkaa taikinasta Cornet Party Setin leikkurilla pituussuunnassa kapeita siivuja ja pyöritä siivut tötteröiden päälle. Taikinaa riittää hyvin kaikkiin tötteröihin, joten älä jätä siivujen väliin tyhjää tilaa.
-
Levitä tötteröille Pullasudilla öljyä ja pyöräytä tötteröt parmesaaniraasteessa, niin että saat tötteröihin juustopäällisen.
-
Aseta Silikoni Reunuksellinen Leivinalusta kylmälle uuniritilälle ja nosta tötteröt sen päälle.
-
Paista uunissa noin 12 min. Anna vetäytyä 5 min ja irrota muotit.
-
Täytä tötteröt haluamillasi täytteillä.