Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Pääruoat
Takaisin tuloksiin

Lihapulla-kirsikkatomaatti- Gratiini

  • Tupperware Lihapulla-kirsikkatomaatti- Gratiini

Valmistus

Valmistusaineet

  • 6 henkilölle

1 kg naudan jauhelihaa

75 g korppujauhoja

3 kananmunaa

Suolaa ja pippuria

2 sipulia 

200 g varsiselleriä

3 rkl oliiviöljyä

2 tölkkiä tomaattimurskaa 

200 g paseerattua tomaatti-pyreetä

500 g kirsikkatomaatteja

1 rkl balsamietikkaa

2 tl kuivattua timjamia

Esivalmistelut

30 minuuttia

Valmistus

55 minuuttia

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

  1. Sekoita jauheliha, korppujauho, kananmunat, suola ja sokeri hyvin. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia.
  2. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Kuori sipulit ja puhdista varsiselleri. Leikkaa molemmat paloiksi ja hienonna ne sen jälkeen ExtraChefillä.
  4. Kaada seos UltraPro Soikeaan 3,5 l ja lisää oliiviöljy. Laita kansi päälle ja kypsennä mikroaaltouunissa 6 minuuttia 600 watin teholla. Lisää tomaatti-murska, tomaattipyree, suola ja pippuri. Laita kansi päälle ja kypsennä lisää mikro-aaltouunissa 8 minuuttia 600 watin teholla. Anna tekeytyä 3 minuuttia.
  5. Huuhtele ja kuivaa kirsikkatomaatit ja sekoita ne balsamietikan, timjamin, suolan ja pippurin kanssa.
  6. Pyöritä jauhelihasta lihapullia.
  7. Laita lihapullat lämpimään tomaattikastikkeeseen UltraPro Soikeaan 3,5 l. Asettele marinoidut kirsikkatomaatit päällimmäiseksi kerrokseksi, ja kypsennä uunin alimmalla tasolla, ilman kantta 35-40 minuuttia.
Top