Takaisin tuloksiin
Lihapulla-kirsikkatomaatti- Gratiini
Valmistus
Valmistusaineet
- 6 henkilölle
1 kg naudan jauhelihaa
75 g korppujauhoja
3 kananmunaa
Suolaa ja pippuria
2 sipulia
200 g varsiselleriä
3 rkl oliiviöljyä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
200 g paseerattua tomaatti-pyreetä
500 g kirsikkatomaatteja
1 rkl balsamietikkaa
2 tl kuivattua timjamia
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
55 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Sekoita jauheliha, korppujauho, kananmunat, suola ja sokeri hyvin. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia.
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuori sipulit ja puhdista varsiselleri. Leikkaa molemmat paloiksi ja hienonna ne sen jälkeen ExtraChefillä.
- Kaada seos UltraPro Soikeaan 3,5 l ja lisää oliiviöljy. Laita kansi päälle ja kypsennä mikroaaltouunissa 6 minuuttia 600 watin teholla. Lisää tomaatti-murska, tomaattipyree, suola ja pippuri. Laita kansi päälle ja kypsennä lisää mikro-aaltouunissa 8 minuuttia 600 watin teholla. Anna tekeytyä 3 minuuttia.
- Huuhtele ja kuivaa kirsikkatomaatit ja sekoita ne balsamietikan, timjamin, suolan ja pippurin kanssa.
- Pyöritä jauhelihasta lihapullia.
- Laita lihapullat lämpimään tomaattikastikkeeseen UltraPro Soikeaan 3,5 l. Asettele marinoidut kirsikkatomaatit päällimmäiseksi kerrokseksi, ja kypsennä uunin alimmalla tasolla, ilman kantta 35-40 minuuttia.