Raparperipuuro
Valmistus
Valmistusaineet
- 4 henkilölle
500 g raparperin varsia
1 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizenaa)
1 rkl vaniljasokeria (voidaan korvata yhden vaniljatangon siemenillä)
2 dl ruokosokeria (voidaan korvata valkoisella sokerilla)
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
25 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Kaada 1 dl vettä MicroWave Fast Cookeriin. Lisää maissitärkkelys ja sekoita kunnes seos sakenee. Lisää sokeri ja vanilja ja jatka sekoittamista, kunnes seoksesta tulee tasaista.
- Pese raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Laita raparperit MicroWave Fast Cookeriin, sekoita kevyesti ja laita kansi päälle.
- Kypsennä mikroaaltouunissa noin 10 minuuttia 900 watin teholla. Anna puuron vetäytyä noin 10-15 minuuttia, niin että paine tasaantuu keittimessä. Avaa kansi ja sekoita.
- Anna puuron jäähtyä vähän tai kokonaan makusi mukaan.
- Tarjoile kylmän maidon tai vaniljajäätelön kanssa.
Lisätietoa:
Raparperissa on vain vähän kaloreita, ja se sisältää runsaasti kuitua sekä C- ja K-vitamiinia. Raparperissa on paljon oksaalihappoa, erityisesti sen vihreissä lehdissä ja varsinaisen kasvukauden ulkopuolella.
Oksaalihappoa pidetään syötäväksi kelpaamattomana aineena, sillä se sitoo itseensä tärkeitä mineraaleja, rautaa, magnesiumia ja erityisesti kalsiumia. Tästä syystä raparperi suositellaankin usein tarjoiltavaksi rautapitoisen ruoan kanssa.