Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Pääruoat
Takaisin tuloksiin

Moussaka

  • Tupperware Moussaka

Valmistus

Valmistusaineet

4 henkilölle

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 600 g jauhelihaa
  • 2 punasipulia
  • 4 isoa valkosipulia
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g hienonnettuja tomaatteja
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 600 g munakoisoja
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Kastike
  • 3 rkl voita (pehmeää)
  • 3 rkl jauhoja
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 dl maitoa
  • 1 munankeltuainen
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Raastettua muskottipähkinää

Esivalmistelut

30 minuuttia

Valmistus

60 minuuttia

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa MandoChefillä® (4; lukittu).

  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli SuperSonic® Chopper Pienellä.

  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä pannulla, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää jauheliha ja paista.

  4. Lisää tomaattipyree ja anna paistua. Lisää pilkotut tomaatit yhdessä mausteiden kanssa. Sekoita keskenään ja anna hautua keskilämmöllä 5-8 minuuttia.

  5. Valmista sillä välin valkokastike. Lisää voita MicroCook Kannuun 1 l, laita kansi päälle ja aseta kannu 600 watin teholle mikroaaltouuniin minuutin ajaksi.

  6. Lisää jauhot, sekoita ja aseta mikroaaltouuniin vielä 1-2 minuutiksi 600 watin teholle. Sekoita välillä.

  7. Lisää kasvisliemi ja maito, sekoita hyvin ja laita mikroaaltouuniin noin neljäksi minuutiksi 600 watin teholle. Sekoita välillä.

  8. Lisää munankeltuainen ja parmesaani ja sekoita. Raasta hieman muskottipähkinää Mini Raastimella suoraan MicroCook Kannuun. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

  9. Lisää vuorotellen munakoisoviipaleet ja liha UltraPro Soikeaan 2 l. Kaada lopuksi päälle valkokastike ja laita kansi päälle.

  10. Paista moussaka esilämmitetyssä uunissa 200 °C ylä-/alalämmöllä 20 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja laita kulho uuniin vielä 20-25 minuutiksi.

 
Top