Moussaka
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- 3 rkl oliiviöljyä
- 600 g jauhelihaa
- 2 punasipulia
- 4 isoa valkosipulia
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 400 g hienonnettuja tomaatteja
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl jauhettua kanelia
- 600 g munakoisoja
- Suolaa
- Pippuria
- Kastike
- 3 rkl voita (pehmeää)
- 3 rkl jauhoja
- 2 dl kasvislientä
- 1 dl maitoa
- 1 munankeltuainen
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
- Suolaa
- Pippuria
- Raastettua muskottipähkinää
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
60 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Leikkaa munakoisot pituussuunnassa MandoChefillä® (4; lukittu).
-
Hienonna sipuli ja valkosipuli SuperSonic® Chopper Pienellä.
-
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä pannulla, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää jauheliha ja paista.
-
Lisää tomaattipyree ja anna paistua. Lisää pilkotut tomaatit yhdessä mausteiden kanssa. Sekoita keskenään ja anna hautua keskilämmöllä 5-8 minuuttia.
-
Valmista sillä välin valkokastike. Lisää voita MicroCook Kannuun 1 l, laita kansi päälle ja aseta kannu 600 watin teholle mikroaaltouuniin minuutin ajaksi.
-
Lisää jauhot, sekoita ja aseta mikroaaltouuniin vielä 1-2 minuutiksi 600 watin teholle. Sekoita välillä.
-
Lisää kasvisliemi ja maito, sekoita hyvin ja laita mikroaaltouuniin noin neljäksi minuutiksi 600 watin teholle. Sekoita välillä.
-
Lisää munankeltuainen ja parmesaani ja sekoita. Raasta hieman muskottipähkinää Mini Raastimella suoraan MicroCook Kannuun. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
-
Lisää vuorotellen munakoisoviipaleet ja liha UltraPro Soikeaan 2 l. Kaada lopuksi päälle valkokastike ja laita kansi päälle.
-
Paista moussaka esilämmitetyssä uunissa 200 °C ylä-/alalämmöllä 20 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja laita kulho uuniin vielä 20-25 minuutiksi.