Perunarinkulat
Valmistus
Valmistusaineet
12 henkilölle
- 200 g perunoita
- 20 g hiivaa
- 2 dl kädenlämpöistä vettä
- 1/2 tl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1.5 tl suolaa
- Valinnaisia täytteitä
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
44 minuuttiaTekeytymisaika
32 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Kuumenna kiertoilmauuni 200-asteiseksi.
-
Pistele kuorimattomiin perunoihin reikiä haarukalla. Laita perunat MicroCook Kannuun 1 l, lisää 1 rkl vettä, sulje kansi ja kypsennä mikroaaltouunissa 600 watin teholla 7–8 minuuttia. Anna vetäytyä 3 minuuttia ja kaada sitten vesi pois. Kuori perunat ja soseuta ne Sosenuijalla.
-
Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi.
-
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, oliiviöljy, suola ja perunasose ja kaavi seos nesteen joukkoon
Kaapimella. Vaivaa taikinaa käsin kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. -
Aseta Silikoni Donitsivuoka kylmälle uuniritilälle.
-
Vaivaa taikinaa kevyesti ja jaa se 12 osaan. Tarvittaessa voit käyttää vähän jauhoja. Laita kuusi
taikinapalaa vuoan koloihin. -
Paista 16–18 minuuttia, ota pois vuoasta ja anna jäähtyä.
-
Pese vuoka ja paista loput taikinapalat samaan tapaan.
-
Leikkaa perunarinkulat
Täyte-ehdotuksia:
- Savulohta ja tuorejuustoa
- Parmankinkkua, rukolaa ja voita
- Kanaa, avokadoa ja sinappia