Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Leipää
Takaisin tuloksiin

Perunarinkulat

  • Tupperware Perunarinkulat

Valmistus

Valmistusaineet

12 henkilölle

  • 200 g perunoita
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1/2 tl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 tl suolaa
  • Valinnaisia täytteitä

Esivalmistelut

15 minuuttia

Valmistus

44 minuuttia

Tekeytymisaika

32 minuuttia

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

  1. Kuumenna kiertoilmauuni 200-asteiseksi.

  2. Pistele kuorimattomiin perunoihin reikiä haarukalla. Laita perunat MicroCook Kannuun 1 l, lisää 1 rkl vettä, sulje kansi ja kypsennä mikroaaltouunissa 600 watin teholla 7–8 minuuttia. Anna vetäytyä 3 minuuttia ja kaada sitten vesi pois. Kuori perunat ja soseuta ne Sosenuijalla.

  3. Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi.

  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, oliiviöljy, suola ja perunasose ja kaavi seos nesteen joukkoon
    Kaapimella. Vaivaa taikinaa käsin kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

  5. Aseta Silikoni Donitsivuoka kylmälle uuniritilälle.

  6. Vaivaa taikinaa kevyesti ja jaa se 12 osaan. Tarvittaessa voit käyttää vähän jauhoja. Laita kuusi
    taikinapalaa vuoan koloihin.

  7. Paista 16–18 minuuttia, ota pois vuoasta ja anna jäähtyä.

  8. Pese vuoka ja paista loput taikinapalat samaan tapaan.

  9. Leikkaa perunarinkulat

Täyte-ehdotuksia:

  • Savulohta ja tuorejuustoa
  • Parmankinkkua, rukolaa ja voita
  • Kanaa, avokadoa ja sinappia
 
Top