Sitruunaiset minimuffinit Sitruunatahnalla ja marengilla
Valmistus
Valmistusaineet
15 henkilölle
- 130 g voita
- 165 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 sitruunaa
- 80 g marsipaania
- 4 tl vaniljasokeria
- 65 g jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- Täytteet
- 130 g sitruunatahnaa
- 80 g munanvalkuaista
- 100 g sokeria
- 1 sitruunan kuori
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
22 minuuttiaTekeytymisaika
20 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Ota uuniritilä uunista ja esilämmitä uuni 180 asteeseen.
-
Huuhtele Silikoni Mini Muffinssivuoka kylmällä vedellä ja ravistele vesi pois. Aseta Silikoni Mini Muffinssivuoka kylmälle uuniritilälle.
-
Sulata voi MicroCook Kannussa 1 l mikroaaltouunissa.
-
Lisää voi ja sokeri Ultimate Vatkauskulhoon 3,5 l ja vatkaa kuohkeaksi. Raasta marsipaani Mini Raastimella ja
sekoita ainekset keskenään. Lisää sitten yksi muna kerrallaan, jotka vatkataan taikinaan. -
Raasta kolmen sitruunan kuori ja purista mehu yhdestä sitruunasta Zest n’ Pressillä suoraan kulhoon. Lisää
taikinaan vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot Sirotusmitalla taikinaan ja sekoita. -
Täytä taikina Pursotinpussiin ja levitä taikinaa jokaiseen reikään. Täytä kupit vain 2/3.
-
Paista minimuffinsseja 22 minuuttia tai kullanruskeaksi. Anna niiden jäähtyä.
-
Kun ne ovat jäähtyneet, ota ne pois muotista ja laita lautaselle. Tee jokaisen muffinsin keskelle pieni reikä
lusikalla tai Eco Straw®:lla. Täytä reikä sitruunatahnalla. -
Marenki: Lisää valkuaiset Eazy Speedyyn ja vatkaa ne kuohkeaksi. Lisää sokeri vähitellen, kunnes muodostuu
huippuja. Varmista, että marenki on vatkattu hyvin, jotta rakenne säilyy. -
Täytä Pursotinpussi marengilla ja valitse tylla. Pursota marenkia jokaisen muffinssin päälle. Käytä
pientä kaasupoltinta saadaksesi yläosaan kauniin kullanruskea väri. -
Koristele minimuffinssit raastetulla sitruunankuorella ja tarjoile heti.