Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Leipää
Takaisin tuloksiin

Focaccia-Voileipä

  • Tupperware Focaccia-Voileipä

Valmistus

Valmistusaineet

6 henkilölle

  • 20 g hiivaa
  • 1.25 dl haaleaa vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 230 g vehnäjauhoja
  • Täyte
  • 100 g sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 g anjovisfileitä (tai korvaa 4 grammalla hiutalesuolaa)
  • 1/2 tl timjamia
  • Voileivän Täyte
  • 6 kourallista rucolaa
  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • 250 g tuoretta mozzarellaa
  • 80 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
  • 6 tl pesto
  • Pesto
  • 10 g tuoretta basilikaa
  • 70 g parmesaania
  • 40 g pinjansiemeniä
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • Hiutalesuolaa / Pippuria
  • Puolen sitruunan mehu

Esivalmistelut

65 minuuttia

Valmistus

25 minuuttia

Tekeytymisaika

10 minuuttia

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

  1. ekoita hiiva haaleaan veteen Ultimate Vatkauskulhossa 3,5 l ja lisää sitten suola ja oliiviöljy.

  2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan sekoittaen samalla Kaapimella. Vaivaa taikina loppuun käsin, kunnes taikina on tasaista ja joustavaa.

  3. Aseta kansi päälle ja suhauta kantta, jotta ylimääräinen ilma pääsee ulos. Anna taikinan kohota. Aseta kulho haaleaan veteen. Kansi nousee ylös, kun taikina on kohonnut valmiiksi. Se kestää n. 20–30 min.

  4. Kuori sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi MandoJuniorilla® (paksuus 1). Lisää sipulit MicroCook Kannuun 1 l ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita niin, että öljyä tulee kaikkien sipulien päälle. Laita kansi päälle ja aseta mikroaaltouuniin 8 minuutiksi 600 watin teholle (sekoitus 4 minuutin kuluttua).

  5. Pilko anjovikset SuperSonic® Chopper Pienessä. Jos päätät käyttää hiutalesuolaa, ohita tämä vaihe.

  6. Kaada taikina nopeasti kulhosta ja levitä se Silikonivuoka Suorakulmaiseen. Tee taikinaan syvennykset sormilla. Levitä sipuli ja anjovikset/ hiutalesuola ja ripottele päälle timjamia. Anna kohota peitettynä 20 minuuttia.

  7. Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä kiertoilmauuni 220 asteeseen. Aseta Silikonivuoka Suorakulmainen kylmälle ritilälle.

  8. Paista uunissa n. 20-25 min 220 °C:ssa. Anna focaccian jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia ennen kuin käännät sen.

  9. Pesto: Sekoita ainekset ja pieni osa öljystä SuperSonic® Chopper Pienessä. Lisää öljyä vähitellen, kunnes koostumus on sopiva.

  10. Voileipä: Leikkaa leipä pienemmiksi viipaleiksi, jotta voileivästä tulee sopivan kokoinen. Levitä leivälle pesto ja lisää sitten parmankinkku, mozzarella, rucola, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika.

 
Top