Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Pääruoat
Takaisin tuloksiin

Pull apart valkosipulileipä juustolla

  • Tupperware Pull apart valkosipulileipä juustolla Pull apart bread

Valmistus

Valmistusaineet

6 henkilölle

  • Taikina
  • 450 g vehnäjauhoja
  • 7 g suolaa
  • 20 g sokeria
  • 18 g hiivaa
  • 2 dl  maitoa (huoneenlämpöisenä)
  • 60 g suolatonta voita sulatettuna
  • 1 vatkattu muna (huoneenlämpöisenä)
  • Täyte
  • 70 g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 15 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl persiljaa, korianteria tai ruohosipulia
  • 200 g mozzarellajuustoa (hienonnettuna tai raastettuna)
  • Pippuria

Esivalmistelut

40 minuuttia

Valmistus

35 minuuttia

Tekeytymisaika

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

Taikinan valmistus

  1. Sekoita jauhot ja suola Vatkauskulhossa 3 l, lisää sokeri ja hiiva ja sekoita uudelleen.

  2. Sekoita keskikokoisessa kulhossa maito, muna ja sulatettu voi huolellisesti keskenään.

  3. Lisää maitoseos vähitellen jauhoseokseen muutamana eri kertana. Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista eikä ole enää tahmeaa, vaan vain pehmeää.

  4. Laita kansi Vatkauskulhoon 3 l ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään kaksinkertaiseksi (n. 1-2 tuntia).

Täyte

  1. ää valkosipuli ja yrtit SuperSonic® Chopper Keskikokoiseen ja hienonna. Lisää voi, parmesaani ja pippuri ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet tahnaksi.

Leivän kokoaminen

  1. Kauli taikina Yleiskaulimella Leivinalustan päällä suorakaiteen muotoiseksi 50x34 cm:n levyksi. Käytä Leivinalustassa olevia mittayksiköitä.

  2. Levitä täyte päälle ja ripottele sen päälle mozzarellaa.

  3. Leikkaa viisi samankokoista nauhaa lyhyeltä sivulta.

  4. Laita kolme nauhaa päällekkäin ja viimeiset kaksi nauhaa toistensa päälle.

  5. Leikkaa kolmen nauhan pinosta neljä samankokoista neliötä ja leikkaa kahden nauhan pinosta neljä samankokoista neliötä.

  6. Aseta kaikki neliöt Silikoni Leipävuokaan.

  7. Siirrä jokaisen neliön yläosaa hieman erilleen toisistaan, jotta ne näyttävät samalta.

  8. Peitä Recycled Mikrokuitu Astiapyyhkeellä ja anna kohota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Voitele leivän pinta kananmunalla ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa n. 30-35 minuuttia.

Vinkki: Voit myös laittaa Silikoni Leipävuoan jääkaappiin ja paistaa leivän seuraavana päivänä.

 
Top