Pull apart valkosipulileipä juustolla
Valmistus
Valmistusaineet
6 henkilölle
- Taikina
- 450 g vehnäjauhoja
- 7 g suolaa
- 20 g sokeria
- 18 g hiivaa
- 2 dl maitoa (huoneenlämpöisenä)
- 60 g suolatonta voita sulatettuna
- 1 vatkattu muna (huoneenlämpöisenä)
- Täyte
- 70 g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 15 g raastettua parmesaanijuustoa
- 2 rkl persiljaa, korianteria tai ruohosipulia
- 200 g mozzarellajuustoa (hienonnettuna tai raastettuna)
- Pippuria
Esivalmistelut
40 minuuttiaValmistus
35 minuuttiaTekeytymisaika
2Vaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
Taikinan valmistus
-
Sekoita jauhot ja suola Vatkauskulhossa 3 l, lisää sokeri ja hiiva ja sekoita uudelleen.
-
Sekoita keskikokoisessa kulhossa maito, muna ja sulatettu voi huolellisesti keskenään.
-
Lisää maitoseos vähitellen jauhoseokseen muutamana eri kertana. Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista eikä ole enää tahmeaa, vaan vain pehmeää.
-
Laita kansi Vatkauskulhoon 3 l ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään kaksinkertaiseksi (n. 1-2 tuntia).
Täyte
-
ää valkosipuli ja yrtit SuperSonic® Chopper Keskikokoiseen ja hienonna. Lisää voi, parmesaani ja pippuri ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet tahnaksi.
Leivän kokoaminen
-
Kauli taikina Yleiskaulimella Leivinalustan päällä suorakaiteen muotoiseksi 50x34 cm:n levyksi. Käytä Leivinalustassa olevia mittayksiköitä.
-
Levitä täyte päälle ja ripottele sen päälle mozzarellaa.
-
Leikkaa viisi samankokoista nauhaa lyhyeltä sivulta.
-
Laita kolme nauhaa päällekkäin ja viimeiset kaksi nauhaa toistensa päälle.
-
Leikkaa kolmen nauhan pinosta neljä samankokoista neliötä ja leikkaa kahden nauhan pinosta neljä samankokoista neliötä.
-
Aseta kaikki neliöt Silikoni Leipävuokaan.
-
Siirrä jokaisen neliön yläosaa hieman erilleen toisistaan, jotta ne näyttävät samalta.
-
Peitä Recycled Mikrokuitu Astiapyyhkeellä ja anna kohota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Voitele leivän pinta kananmunalla ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa n. 30-35 minuuttia.
Vinkki: Voit myös laittaa Silikoni Leipävuoan jääkaappiin ja paistaa leivän seuraavana päivänä.