Tiikerikakku
Valmistus
Valmistusaineet
8 henkilölle
- 300 g voita (erittäin pehmeä), kuutioina
- 300 g sokeria
- 6 kananmunaa
- 300 g jauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g tummaa suklaata
- 3 tl kaakaojauhetta
- 1 rkl voita sulatettavaan suklaaseen
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
50 minuuttiaTekeytymisaika
30 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Lämmitä uuni 170 asteeseen.
-
Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja voi Eazy Speedyssä kermaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa, kunnes kaikki munat on lisätty.
-
Lisää munamassa Ultimate vatkauskulhoon 3,5 l. Lisää jauhot, maito, leivinjauhe ja suola ja sekoita Kaapimella tasaiseksi taikinaksi.
-
Aseta Silikonivuoka Kruunu kylmälle uuniritilälle ja kaada puolet taikinasta vuokaan.
-
Lisää suklaa ja voi MicroCook Kannuun 1 l ja sulata mikrossa n. 2-2,5 min. 360 watilla. Sekoita sulatettu suklaa ja kaakaojauhe jäljellä olevan taikinan joukkoon.
-
Kaada suklaataikina varovasti vuokaan. Tee taikinaan kahdeksikko Pienellä Kaapimella, jotta saat kakkuun marmorikuvion.
-
Aseta uuniritilä alimmalle tasolle ja paista n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 30 minuuttia ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Vinkki: Leivo tiikerikakku jouluksi! Täytä kakun reikä karkkikepeillä, joulumakeisilla ja suklaalla.