Täyteläinen keitto talvivihanneksista
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- 1 tavallinen sipuli (neljään osaan leikattuna)
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sellerinvartta (neljään osaan leikattuina)
- 2 porkkanaa (kuorittuina ja neljään osaan leikattuina)
- 30 ml kookos- tai oliiviöljyä (± 2 rkl)
- 4 viipaletta pekonia (karkeasti pilkottuna)
- 1 iso purjo (vain valkoinen osa ohuina siivuina)
- 2 rosmariinin oksaa (vain lehdet)
- 1 oksa timjamia (vain lehdet)
- 1 laakerinlehti
- 1.5 l kasvis- tai kanalientä
- 440 g purkitettuja cannellini- purkkipapuja (valutettuna ja huuhdeltuna)
- 150 g keittämätöntä pastaa, esim. makaronia
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 60 g lehtikaalia
- Tarjoiluun:
- Oliiviöljyä
- Sitruunamehua
- Tuoretta hienonnettua persiljaa
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
31 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Laita sipuli, valkosipuli, selleri ja porkkanat SuperSonic Chopper Suureen. Peitä kannella ja pilko vetämällä narusta.
-
Kuumenna öljy Tupp Universal Kattilassa 4 l ja paista pekonia 2–3 minuuttia tai kunnes se alkaa ruskistua. Lisää purjo ja kuullota 2–3 minuuttia.
-
Lisää pilkotut kasvikset, rosmariini, timjami ja laakerinlehti ja kuullota 2–3 minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat pehmetä.
-
Lisää liemi, pavut, pasta, suola ja pippuri, laita kansi päälle ja keitä 15–20 minuuttia alhaisella lämmöllä. Sekoita silloin tällöin, ja keitä kunnes pasta on kypsää. Lisää lehtikaali ja keitä 2 minuuttia tai kunnes lehtikaali on pehmeää.
-
Tarjoa leivän ja tuoreen parmesaaniraasteen kanssa.
VINKKI:
- Lisää haluamiasi vihanneksia, kuten bataattia, kesäkurpitsaa tai parsakaalia.
- Voit myös lisätä paistettua broileria saadaksesi proteiinipitoisemman keiton.