Hedelmäinen murotaikinapiirakka
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- 100 g vehnäjauhoja
- 0.7 dl sokeria
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 1 hyppysellinen ripaus suolaa
- 80 g voita (pieninä paloina)
- 2 munankeltuaista
- VALITSE YKSI TÄYTTEISTÄ:
- Appelsiinipiirakka:
- 50 g appelsiinimarmeladia
- 3 appelsiinia (kuorittuina ja ohuiksi viipaloituina)
- Vadelma- tai Mansikkakermapiirakka
- 1.75 dl kermavaahtoa
- 200 g vadelmia tai mansikoita
- 1/2 rkl tomusokeria (marjojen kääntelyyn)
- Päärynäinen hassel¬pähkinä-suklaapiirakka:
- 50 g suklaa- ja hasselpähkinälevitettä
- 4 säilöttyä päärynän puolikasta (valutettuina ja ohuiksi viipaloituina)
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
29 minuuttiaTekeytymisaika
30 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Ota ritilä pois uunista ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
-
Laita kaikki taikinan ainekset Ultimate Vatkauskulhoon 3,5 l ja vaivaa sormilla koossa pysyväksi tasaiseksi taikinaksi, jossa ei näy voipaloja. Vältä vaivaamasta taikinaa liikaa.
-
Painele taikina tasaisesti Silikonivuoka Pieni Pyöreään ja tasoita Kaapimella.
-
Laita Silikonivuoka Pieni Pyöreä kylmälle uuniritilälle, nosta ritilä uunin toiseksi alimmalle tasolle ja paista 27–29 min.
-
Anna jäähtyä kokonaan, n. 30 min. Irrota pohja varovasti vuoasta ja lisää haluamasi täyte. Levitä ensin marmeladi, kermavaahto tai suklaa- ja hasselpähkinälevite Pienellä Kaapimella. Lisää hedelmät päälle. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.