Halloumiburgerit Kestävästi Ulkona
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- Marinadi:
- 1/2 nippu persiljaa
- 1/2 tl timjaminlehtiä
- 1/2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
- 4 rkl auringonkukkaöljyä
- Burgerit:
- 200 g halloumia
- 2 hampurilaissämpylää
- 4 salaatinlehteä
- 1/2 munakoiso tai kesäkurpitsa
- 1/2 rkl auringonkukkaöljyä
- 1/2 luomukurkku tai 1 tomaatti
- Kastike:
- 100 g maustamatonta jogurttia
- 50 g smetanaa
- 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
- Suolaa ja pippuria
- Ripaus sokeria
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
10 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Laita pestyt ja kuivatut yrtit SuperSonic Chopper Suureen ja hienonna. Laita ½ rkl hienonnetuista yrteistä sivuun. Laita loput hienonnetut yrtit kulhoon, lisää sitruunankuori ja öljy ja sekoita keskenään. Lisää viipaloitu halloumi ja anna marinoitua 2 tuntia.
-
Valuta halloumiviipaleet ja laita sen jälkeen MicroPro Grilliin. Aseta kansi päälle ala-asentoon ja grillaa 4–5 minuuttia 1000 watin teholla. Käännä viipaleet ja jatka grillaamista 2–3 minuuttia.
-
Viipaloi munakoiso tai kesäkurpitsa MandoJuniorilla (paksuus III). Voitele öljyllä Pullasudilla ja grillaa 2 minuuttia molemmilta puolilta MicroPro Grillissä (ala-asento).
-
Puolita hampurilaissämpylät ja ruskista sisäpinnat nopeasti grillissä. Rakenna burgeri. Laita alemmalle sämpyläpuoliskolle salaattia ja vihanneksia, päälle halloumia ja sen jälkeen kurkku- tai tomaattiviipaleet.
-
Valmista kastike sekoittamalla loput yrtit ja muut kastikeainekset keskenään. Lisää nokare halloumin päälle, laita loput täytteet päälle ja lopuksi sämpylän yläosa.
Helposti valmistuvia grilliruokia löytyy jokaiseen makuun ja ruokavalioon. Kasvispainotteiseen ruokavalioon sopii suosittu halloumi. Miellyttävän suolainen ja mehevä halloumi on monipuolinen juusto, joka maistuu herkulliselta grillattuna ja sopii yhdisteltäväksi moniin erilaisiin aineksiin ja makuihin. Rakenna perusainesten ympärille unelmiesi burgeri, joko yksinkertainen ja pelkistetty tai kaikilla haluamillasi täytteillä ja kastikkeilla höystetty.
Ammattilaisen vinkki: Käytä täytteenä jääkaapistasi löytyviä aineksia! Paprika, sienet, avokado ja sipuli sopivat hyvin burgereihin.