Karkkiruutupikkuleivät
Valmistus
Valmistusaineet
40 Pikkuleipää
- 150 g vehnäjauhoja
- 50 g sokeria
- 100 g voita
- 1 ripaus suolaa
- 1 munankeltuainen
- 20 nallekarkkia
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
10 minuuttiaTekeytymisaika
30 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja munanvalkuaiset SuperSonic Chopper Suuri. Irrota teräosa, alusta taikina käsin ja kokoa taikina yhtenäiseksi massaksi.
-
Laita taikina Mini Satelliittiin 6 dl, ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
-
Esilämmitä uuni 180 asteeseen (ei kiertoilma).
-
Ripottele Leivinalustalle hieman jauhoa, kaulitse sen jälkeen taikina kylmällä vedellä täytetyllä Yleiskaulimella, johon on kiinnitetty 3 mm Muotit. Jos taikina on tahmea, lisää vielä jauhoa, niin että se ei tartu kiinni Leivinalustaan.
-
Ota taikinasta kuvioita muotilla ja nosta pikkuleivät Silikoni reunukselliselle Leivinalustalle (aseta ne kylmälle pellille).
-
Leikkaa tai poista pikkuleipien keskiosa. Leikkaa nallekarkit kahtia ja sijoita yksi jokaisen taikinakappaleen keskelle.
-
Paista jokainen pelti erikseen 8-10 min. Anna pikkuleipien jäähtyä kokonaan, ennen kuin nostat ne pois Leivinalustalta.