Mansikkavaniljajäätelö
Valmistus
Valmistusaineet
6 henkilölle
- 1 vaniljatanko
- 2 dl vispikermaa, hyvin kylmää
- 200 g maitotiivistettä
- 300 g mansikoita
- 2 valkuaista
- 1.5 dl tomusokeria
Esivalmistelut
15 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Raaputa siemenet vaniljatangosta.
-
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi Speedy Chef II. Lisää vaniljan siemenet ja puolet maitotiivisteestä, kääntele seosta varovasti.
-
Leikkaa mansikat hienoksi Smooth Chopperissa. Lisää loput maitotiivisteestä ja sekoita.
-
Vatkaa valkuaiset kovaksi Speedy Chef II. Lisää tomusokeri ja vatkaa lisää.
-
Sekoita mansikka- ja valkuaisseos.
-
Laita puolet mansikkasekoituksesta Rengasvuokaan 1,5 l, lisää kermasekoitus ja päälle loput mansikkaseoksesta.
-
Pakasta jäätelöä vähintään 8 tuntia.
-
Ota jäätelö pakastimesta 10 minuuttia ennen tarjoilua. Valuta halutessa hieman lämmintä vettä vuoan päälle, näin sisältö irtoaa helpommin.