Itse tehty tuorejuusto
Valmistus
Valmistusaineet
6 henkilölle
- 1 l piimää
- 1 tl sokeria
- suolaa
- pippuria
- kuivattuja (esim. paprikaa, juustokuminaa) tai tuoreita (esim. ruohosipulia, timjamia) mausteyrttejä oman maun mukaan
Esivalmistelut
5 minuuttiaTekeytymisaika
36Vaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Laita siivilä Servofixiin ja laita siivilän pohjalle astiapyyhe ennen kuin kaadat piimän astiaan.
-
Laita Servofix jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi, kunnes koostumus on toivomasi mukainen.
-
Siirrä juusto kulhoon (ja käytä proteiinipitoinen hera leivän leipomiseen veden sijasta).
-
Sekoita juuston joukkoon sokeri, suola ja pippuri sekä haluamasi kuivatut tai tuoreet yrtit.
-
Anna tuorejuuston tekeytyä pari tuntia jääkapissa ja tarjoile se yhdessä leivän tai bageleiden kanssa.
Voit myös sekoittaa tuorejuustoon esimerkiksi:
- punaista ja vihreää paprikaa sekä sipulia
- katkarapuja ja keitettyjä nuudeleita
- hienonnettua kinkkua ja parsaa
Ja käytä proteiinipitoinen hera leivän leipomiseen veden sijasta.